Neurostructurele integratie therapie (nst)

Neurostructurele integratie therapie (NST) is een zeer krachtige en effectieve geavanceerde ‘body work’ techniek, die gebruikt kan worden bij verschillende gezondheidsproblemen, zowel structureel, biochemisch als emotioneel.

Het is toepasbaar bij zowel acute als chronische lichamelijke klachten. Bij deze therapie worden zachte en veilige technieken toegepast die gebruik maken van het autoregulerend systeem van het lichaam. De resultaten zijn langdurig corrigerend zelfs voor de moeilijkste en chronische pathologieën.

Er worden specifieke manuele technieken toegepast in een welbepaalde volgorde over de wervelzuil, evenals het abdomen, de ledematen en de schedel. Deze technieken zijn dwars gericht over spiervezels, pezen, ligamenten of neurologische structuren, vaak in de buurt van of op acupunctuurpunten. De technieken hebben een rollende beweging die met duim en vingers uitgevoerd worden waardoor er prikkels worden gegeven die het zelfregulerend karakter van het lichaam wakkermaken.

De methode geeft aan het lichaam het signaal om tot herstel over te gaan. Op deze manier komt er weer balans en kunnen vele acute en chronische klachten verdwijnen.

Met het prikkelen van de bindweefsellaag rondom de spier wordt niet alleen een locale reactie bereikt, maar vindt ook verandering in corresponderende plaatsen in het lichaam plaats. Naast het verhelpen van lichamelijke problemen, zien we ook vaak uitkomst bij emotionele processen.